Resurssityypit ovat Trackinnoon lisättyjen kalustokappaleiden, työkalujen, laitteiden, huoltokohteiden ja muiden resurssien nimiä tai malleja.

Resurssityypit-sivulle pääset työpöytäversion vasemmasta reunasta tai oikean yläkulman valikosta. Sivulla näet

• kaikki järjestelmään lisätyt resurssityypit,
  • montako mitäkin resurssityyppiä on,
  • montako minkäkin resurssityypin resurssia on tällä hetkellä saatavissa ja käytössä,
  • mihin kategoriaan resurssityyppi kuuluu.

Uuden resurssityypin lisääminen

1. Klikkaa Resurssityypit-sivun oikeasta yläkulmasta Uusi resurssityyppi.
  2. Anna resurssityypille nimi
  3. Valitse listalta, mihin kategoriaan resurssi kuuluu.
  4. Klikkaa Luo resurssityyppi.
  5. Täydennä resurssityypin tiedot.

Klikattuasi Luo resurssityyppi pääset täydentämään luomasi resurssityypin tiedot. On tärkeää määrittää ainakin, ovatko resurssityypin resurssit yksilöitäviä vai saldollisia.

• Yksilöity resurssi on resurssi, jolla on oma yksilöivä tunniste.
  • Saldollisilla resursseilla on oma varastopaikka ja saldo, mutta niistä ei pidetä kirjaa yksittäin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi maalit, hanskat ja muut vastaavat tarvikkeet.

Alla olevassa kuvassa on esitetty saldollinen resurssityyppi Maali punainen Teknos. Klikkaamalla Hallitse ominaisuuksia voit lisätä uusia tietokenttiä resurssityypille. Varastointiyksikkö-kenttään voit täyttää resurssityypin saldolle yksikön, kuten kpl, l (litra) tai m (metri).

Resurssityypin tiedot -osion tietokentät ovat yhteisiä kaikille resurssityypin resursseille.

Sen sijaan Lisäkentät-osion tietokentät ovat muokattavissa jokaiselle resurssityypin resurssille erikseen. Tällaisia lisäkenttiä voisivat yksilöidyn resurssin tapauksessa olla esimerkiksi sarjanumero tai kalibrointipäivämäärä.