Trackinno hyödyntää QR-koodi- ja NFC-teknologioita. Voit siis lukea Trackinno-tagin joko QR- tai NFC-lukijalla (huom. iPhonet eivät tue NFC:tä).

Voit lukea 1) yhden tagin tai 2) monta tagia peräkkäin. Yhden tagin lukemisen jälkeen mobiilisovellus avaa kyseisen resurssin tiedot älylaitteesi näytölle. Jos taas luet monta tagia peräkkäin, sovellus listaa keräämäsi resurssit.

Jos et ole ladannut Trackinno Mobile -sovellusta, voit lukea QR-koodit erillisellä QR-lukijalla. Ohjeet löydät tämän artikkelin lopusta.

Yhden tagin lukeminen

Tagin luku NFC:llä

⚠️ Jos puhelimessasi on NFC-lukija, varmista, että se on kytketty päälle. Saat sen päälle samasta paikasta kuin esimerkiksi WLANin tai Bluetoothin.

NFC-lukija sijaitsee puhelimen takaosassa. Etsi NFC-lukija liikuttamalla puhelinta Trackinno-tagin päällä. Kun oikea kohta löytyy, tagin luku tapahtuu automaattisesti, ja Trackinno Mobile -sovellus aukeaa.

Tagin luku QR-lukijalla

Pääset lukemaan QR-koodin painamalla mobiilisovelluksen Koti-näkymästä Lue QR. Painikkeesta aukeaa puhelimen kamera, jolla voit lukea QR-koodin. Kohdista kamera QR-koodiin, niin luku tapahtuu automaattisesti.

Monen tagin lukeminen peräkkäin

Monen tagin lukeminen peräkkäin tapahtuu Skannaa tageja-toiminnolla. Tähän pääset mobiilisovelluksen Koti-näkymästä (ks. yläpuolella oleva kuva). Voit käyttää joko QR-lukijaa tai NFC:tä tagien lukemiseen. Näet keräilemäsi resurssit listana ja voit esimerkiksi ottaa kaikki resurssit kerralla käyttöön.

QR-koodin lukeminen ilman Trackinno Mobile -sovellusta

Jos käytät Trackinnoa älypuhelimesi selaimessa, tarvitset QR-koodin lukemiseen kolmannen osapuolen lukijan.

Voit ladata itsellesi QR-lukijan tästä Android-puhelimeen ja tästä iOS-puhelimeen. Windows/Nokia-puhelimessa lukija on valmiina, ohjeita täällä.

Kun luet QR-koodin erillisellä QR-lukijalla, Trackinno aukeaa älypuhelimesi selaimessa.

Seuraava artikkeli