Listoja on esimerkiksi Resurssit-, Käytöt-, ja Toimenpiteet-sivuilla. Hakutoimintojen lisäksi listoilla on myös muita työkaluja, jotka nopeuttavat tärkeiden tietojen löytymistä ja tietojen muokkausta.

Käydään läpi seuraavat asiat:

1. Valintatyökalut ja massamuokkaus
  2. Rivien järjestäminen tietyn sarakkeen mukaan nousevasti tai laskevasti
  3. Sarakkeiden asetukset: mitä sarakkeita listalla näkyy ja missä järjestyksessä
  4. Tietojen exporttaus

1. Valintatyökalut ja massamuokkaus

Valintatyökalut tulevat esiin listojen yläpuolelle, kun jokin listan rivi valitaan. Valinta tehdään listan vasemmasta reunasta klikkaamalla valintaruutua.

Valintatyökalut vaihtelevat listoittain. Käydään tässä läpi, mitä valintatyökaluja on Resurssit-sivulla.

• Tyhjennä valinta: tyhjentää kaikki listan valinnat.
  • Näytä vain valitut: näyttää listalla vain valitut rivit. Tämä on kätevä ominaisuus esimerkiksi silloin, kun olet valinnut rivejä monelta listan sivulta (ks. esimerkki alta).
  • Massamuokkaus: Voit muokata usean resurssin tiettyä ominaisuutta kerralla, liittää kaikille jonkin tiedoston yhdellä kertaa, tai poistaa monta resurssia kerralla.
  • Muut toimenpiteet: Voit luoda valituille resursseille uuden käytön tai toimenpiteen. Voit myös exportata valittujen resurssien tiedot tai näyttää resurssit kalenteri- tai karttanäkymässä.

2. Rivien järjestäminen tietyn sarakkeen mukaan

Voit järjestää listan rivit haluamasi sarakkeen mukaan nousevasti tai laskevasti klikkaamalla kyseisen sarakkeen otsikkoa. Niiden sarakkeiden otsikot, joiden mukaan rivit voi järjestää, on esitetty muista poiketen harmaalla värillä. Klikkaamalla saman sarakkeen otsikkoa uudestaan voit järjestää listan uudestaan nousevaan/laskevaan järjestykseen.

Alla olevassa esimerkissä listan rivit on järjestetty nousevasti ID:n mukaan. Jos sarakkeen otsikkoa klikkaa, rivit järjestäytyvät laskevasti.

3. Sarakkeiden asetukset

Voit muokata vapaasti, mitkä tietokentät näkyvät sarakkeina resurssi-, käyttö-, tai toimenpidelistallasi ja missä järjestyksessä.

1. Klikkaa listan yläpuolelta Näkymän asetukset.
  2. Vasemmalla näkyvät valittavissa olevat tietokentät ja oikealla ne, jotka on valittu listanäkymään.
  3. Lisää oikealle puolelle ne kentät, jotka haluat listassa näkyvän, ja järjestä ne haluamallasi tavalla.
  4. Klikkaa Tallenna.

4. Tietojen exporttaus

Valittujen rivien exporttaus

1. Valitse listalta rivit, jotka haluat exportata.
  2. Klikkaa listan yläpuolelta Muut toimenpiteet ja valitse Export.
  3. Valitse listalta, mitkä tietokentät otetaan mukaan exporttiin.
  4. Klikkaa Export.

Kaikkien listan rivien exporttaus

Tämä on tehtävissä suoraan vain resurssilistalla.

1. Paina Uusi resurssi -napin vieressä olevaa ⚙-ikonia.
  2. Valitse Exporttaa kaikki.
  3. Valitse listalta, mitkä tietokentät otetaan mukaan exporttiin.
  4. Klikkaa Export.

Muilla sivuilla voit ensin valita kaikki resurssit, ja sen jälkeen toimia kuten Valittujen rivien exporttaus -ohjeessa.